Arkivbild. Håkan Jansson (KD) är besviken över att partiet ser ut att bli utan riktigt inflytande i Norsjö. Foto: Robin Lindahl

Trots rekordvalet – KD verkar bli utan poster igen

Uppdaterad
Publicerad

Håkan Jansson (KD) är förste vice partiavdelningsordförande i Norsjö och besviken efter Socialdemokraternas och Vänsterpartiets uppgörelse om styret i kommunen.

– Jag vet otroligt lite, de går ut och berättar via media om detta, säger Håkan Jansson till SVT.

Han hade hoppats på att samtal skulle föras blocken emellan, och just nu vet han inte vilka poster som kan bli aktuella för Kristdemokraterna.

– Vi fick inga poster förra mandatperioden och får det troligen inte nu heller. Vi har tidigare inte haft någon oppositionsrådspost i Norsjö, men nu får vi i alliansen prata ihop oss om vi ska ordna det så, säger Jansson.

Val 2018 Västerbotten – Efterspelet

Hoppades på mer inflytande

Kristdemokraterna fick 26 procent av rösterna i Norsjö, det bästa resultat för partiet i kommunen någonsin. Håkan Jansson hade hoppats på mer inflytande.

– Jag är besviken, inte för egen del, utan för att många Norsjöbor ville ha en förändring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Västerbotten – Efterspelet

Mer i ämnet