Tjamstan har aldrig haft så mycket snö i början av juni som i år. Foto: SVT

Corona stoppade rekordsäsong: ”Det känns lite bistert”

Uppdaterad
Publicerad

Det var en kanonvinter snömässigt för Tjamstan och prognosen pekade på rekordresultat. Men nu tvingade coronapandemin anläggningen att stänga ner redan i början av april, vilket kan lett till ett bortfall på flera hundra tusen kronor.

Tjamstan i Malå har haft riktigt gott om snö i vinter och de tidiga prognoserna pekade på ett resultat som var bättre än tidigare toppnoteringen på 850 000 kronor. Men det som kunde blivit en succésäsong stoppades av coronapandemin. Anläggningen stängdes redan i början av april, vilket blir lite ironiskt med tanke på snön sedan låg kvar rekordlänge.

– Så här mycket snö har vi aldrig haft kvar 1 juni. Det känns lite bistert med ett coronaår, när allting annat såg så bra ut, säger Gunnar Harr, kultur- och fritidschef i Malå.

Se mer om rekordsäsongen som inte blev av i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.