Strömdahla slakteri i Örsbäck utanför Nordmaling har funnits i fem år och där slaktas bland annat får, nöt, gris och hjort. Företaget drivs av Patrik Strömdahl och hans fru och de får jobba mycket, eftersom det är svårt att hitta personal.
Och trots att det talas mycket om att handla närproducerat har slakteriet svårt att konkurrera mot storproducenter inom och utom landet.
Ser prisdumpning på kött som boven
Trots folks medvetenhet om vikten av närproducerat för miljöns skull så är det ändå plånboken som styr i butiken tror ägaren, som ser övriga Europas prisdumpning som boven.
– Att minska importen är nummer ett för branschen, säger Patrik Strömdahl.
Slakteriet har minskat sin omsättning med nära tre miljoner kronor. Det gäller att göra rätt saker och nischa sig en aning för att överleva säger slaktaren som själv konstruerat inredningen och jobbar med allt från slakt till försäljning.
– Det är hårt arbete som gäller och att spara pengar genom att inte outsourca någonting, säger Patrik Strömdahl.