Tumult under ungdomsmatch: Ledare drog ner Lyckselespelare

Publicerad

Ett storbråk utbröt under J-18-matchen mellan Lycksele SK och Kiruna IF i söndags. I samband med bråket drog en ledare från Kiruna ner en av Lyckseles spelare i isen.
– Det är helt oacceptabelt, säger Henrik Vernersson. 

Det var direkt efter första perioden i matchen mellan Kiruna IF och Lycksele SK som bråket startade. 

– Det blev gruff utanför deras avbytarbås mellan spelarna, en av deras spelare drog i en av våra spelare från båset, och då blev det tumult. Sedan var det en av deras ledare som drog ner en av våra killar i isen, säger Lycksele-ledaren Henrik Vernersson och fortsätter:

– Sedan blev ju både deras ledare och våra ledare upprörda.

”Helt oacceptabelt”

Henrik Vernersson säger att det var en bra och ganska lugn match fram tills bråket. 

– Att killarna bråkar på isen det är ju sådant som händer, det är ju en kampsport. Men att en ledare tar till handgemäng, det är helt oacceptabelt.

Domaren: Inte direkt föredömen

Huvuddomaren Michael Hägg såg inte den aktuella situationen. Både en Kirunaledare och en Lyckseleledare fick matchstraff, men det berodde på hur de uttryckte sig verbalt.

– De var inte direkt föredömen, det var därför jag inte ville ha kvar dem på planen. Ledarna ska fungera som vägledare för spelarna, de levde inte upp till mina förväntningar kan man väl säga, säger Hägg.

Kiruna IF i möte

Efter ett möte med ledarna från matchen på måndagskvällen säger Thomas Jatko, sportansvarig vid Kiruna IF, att hans bild över vad som hänt klarnat. Han säger att det är olyckligt att Lycksele släppte ut alla sina spelare på isen i samband med slutsignalen då bråket uppstod.

– Våra ledare motar bort flera spelare, men en spelare är ganska drivande och hånar och skriker. Han lyssnar inte när våra tränare försöker mota bort honom, varpå vår lagledare sveper med handen över honom och han ramlar, säger Jatko och fortsätter:

– Självklart är det fel att man som ledare hamnar i handgemäng. Det är inte acceptabelt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer