Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Tre trafikolyckor i Skellefteå – räddningstjänsten varnar för halka

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit flera olyckor i Skellefteå på förmiddagen. I Frostkåge fick två personer föras till sjukhus efter en kollision. Räddningstjänsten varnar nu bilister för att väderomslaget har gjort vägarna hala.

Tre olyckor inträffade i Skellefteå kommun på förmiddagen.

Vid Frostkåge kolliderade två bilar och en av bilarna hamnade i diket. Totalt färdades tre personer i bilarna och två personer fick föras till sjukhus efter krocken.

– Det var en rätt så kraftig smäll, berättar operatören på SOS.

Från minus till plus

Tre personer fick också uppsöka vård efter en krock i centrala Byske, och strax utanför Byske inträffade en singelolycka där en person fick föras till sjukhus.

Räddningstjänsten går nu ut med en varning till bilister om att ta det lugnt i trafiken.

– Överlag har det blivit halkigt. Det har gått från 20 minusgrader imorse till plusgrader och det påverkar ju väglaget, säger Ola Lindström vid räddningstjänsten i Skellefteå.

”Blixthalka”

Under fredagskvällen stängdes E4 i höljd med Kinnbäck av, nära länsgränsen till Norrbotten. Flera fordon ska ha blivit stillastående på grund av halkan.

– Det är blixthalka, säger Sofia Lindahl på Trafikverkets pressjour.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.