Olyckan inträffade på väg 1067 mellan Saxnäs och Klimpfjäll Foto: SVT

Äldre man död efter allvarlig trafikolycka

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen krockade två bilar längs väg 1067 i höjd med Stornäs i Västerbottens inland. Senare under kvällen meddelade polisen att en 85-årig man avled till följd av olyckan.

Larmet kom klockan 17.16. En ambulans samt räddningstjänst från Dikanäs, Saxnäs och Vilhelmina skickades till platsen. Enligt tidiga uppgifter från räddningstjänsten stod det klar att det handlade om en allvarlig olycka.

– En person ska ha klarat sig med lindrigare skador, en annan hade mer skador och var ej kontaktbar vid framkomst, berättade Magnus Holmberg, räddningschef i beredskap för Vilhelmina, Dorotea och Åsele.

Ambulanshelikopter dirigerades om

En ambulanshelikopter som var på väg till en fjällräddningsinsats dirigerades om till att i stället ge akut vår vid olyckan. Den landade på platsen omkring 18.20-tiden. Helikoptern landade på väg 1067, som hade stängts av i båda färdriktningarna.

Strax därefter kunde räddningstjänsten bekräfta att det handlade om en äldre man och att läget såg ut att vara kritiskt.

85-åringen omkom

Strax efter klockan 21 bekräftade polisen att den 85-åriga mannen hade avlidit. Mannen var hemmahörande i området och hans anhöriga har kontaktats.

Personen som satt i den andra bilen har enligt uppgifter klarat sig i stort sett utan skador. Polisen har inlett en undersökning av olycksplatsen och konstaterar att bilarna mötts på vägen och krockat av okänd anledning. Poliser som varit på platsen rapporterar att det ska vara mycket snö och is på vägbanan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.