Ung man häktad för rån i Umeå – misstänks ha rånat två personer

Uppdaterad
Publicerad

För en vecka sedan rånades två personer på Mariehem i Umeå.

Nu har en man, i 19-årsåldern, häktats av Umeå tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för två fall av rån samt människorov och en 16-årig pojke har omhändertagits enligt LVU med samma misstankar.

Det skriver polisen på sin hemsida.

Sent på kvällen, den 8 oktober, rånades en 80-årig man utanför sin bostad på Mariehem. Senare samma kväll rånades en man i 30-årsåldern i samma område.

De huvudmisstänkta för brotten är en man i 19-årsåldern, som häktades under fredagen, och en 16-årig pojke, som omhändertagits enligt LVU. Båda är misstänkta för två fall av rån samt människorov.

Även en flicka i 17-årsåldern uppges vara inblandad, hon är misstänkt för medhjälp till rån. Hon har varit frihetsberövad, men har släppts efter förhör. Men misstankarna mot henne kvarstår.

– Tack vare ungdomsgruppens och områdespolisens goda personkännedom har vi kunnat identifiera och frihetsberöva dessa individer. Därefter har ett bra utredningsarbete tagit vid och vi har goda förhoppningar på att de här händelserna kommer att klaras upp, säger David Helgesson, gruppchef vid grova brott i Västerbotten, i ett pressmeddelande.

SVT Nyheter Västerbotten har sökt David Helgesson utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.