Vägen är avstängd under räddningsarbetet. Flera bilar stod bakom avspärrningarna och väntade. Foto: SVT

Två personer omkom i bilolycka

Uppdaterad
Publicerad

De två personer som var inblandade i den allvarliga trafikolyckan i en korsning mellan Storuman och Sorsele under onsdagskvällen omkom i olyckan. Det meddelade polisen strax efter lunchtid idag torsdag.

Olyckan inträffade strax innan 19-tiden på onsdagen vi en korsning mellan E45 och väg 363 i Sorsele kommun. En personbil med två män och tre hundar körde av vägen och in i sten med hög hastighet. Männen avled efter olyckan.

– De var två män i bilen, en svensk medborgare född 1969 och en norsk medborgare född 1972. Anhöriga är underrättade, uppger Marcus Isacsson, RLC-kommunikatör vid polisen.

”Vill bilda oss en säker uppfattning”

Även tre hundar befann sig i bilen.

– En av hundarna avled och övriga två har omhändertagits, säger Isacsson.

Misstänker ni något brott?

– Vi kommer att utreda nu, det görs alltid en utredning efter en sådan här olycka. Vi vill bilda oss en säker uppfattning om vad som inträffat.

Räddningstjänst, ambulans, polis och bärgningsbil var länge på platsen och ett stort område runt olyckan var under en längre tid avspärrat under räddningsarbetet. Först efter 23-tiden på onsdagskvällen meddelade Trafikverket att det åter var full framkomlighet på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.