Tvära kast i publikfrågan – nu införs max 500 per sektion

Uppdaterad
Publicerad

Signalerna fram till i måndags var att matcher och idrottsevenemang inomhus skulle få ha max 500 åskådare. Men sen kom nya besked från regeringen.

När publiktaket återinförs idag gäller 500 personer per sektion. När Björklöven möter HV71 ikväll räknar de med upp till 1 200 personer i publiken.

Sist lagen möttes i Umeå var det över 5 200 på läktaren, men nu återinförs publiktaket som en följd av den ökande smittspridningen i samhället. Max 500 personer per sektion är det som gäller.

– Vi har sålt 2 800 säsongskort och kan nu ta in 1 100 – 1 200 personer, så det är inte ens hälften som har betalat för alla matcher som kan komma, säger Anders Blomberg vd för Björklöven.

Den nya bestämmelsen om publiktaket vid matcher innebär också att Björklöven inför olika åtgärder inne på arenan för att sektionerna inte ska beblandas med varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.