Blommor utanför fallskärmsklubben dagen efter den flygolycka där nio personer omkom. Foto: Erik Abel/TT

Umeå fallskärmsklubb uttrycker sin sorg i öppet brev

Uppdaterad
Publicerad

I helgen omkom nio personer i en flygplansolycka i Umeå. Samtliga var medlemmar i Umeå fallskärmsklubb. Nu har klubben valt att gå ut i ett öppet brev där man uttryckte sin stora sorg.

Under söndagen inträffade det som inte får hända. Strax efter klockan 14 kom larmen om att en flygolycka inträffat utanför Umeå. Totalt omkom nio passagerare, åtta fallskärmshoppare och en pilot.

”Våra hjärtan blöder”

”Våra hjärtan blöder och tårarna kan inte sluta rinna. Det är nu oerhört viktigt att vi ser till att stötta och ta hand om varandra i den enorma sorg och de utmaningar som denna kommer med”, skriver fallskärmsklubben i ett inlägg som publicerades under måndagen.

Flygkraschen i Umeå

Oklart om de fortsätter

Alla nio som var ombord på planet var hemmahörande i Västerbotten och i Norrbotten och var medlemmar i Umeå fallskärmsklubb. Efter olyckan vet klubben med drygt 40 medlemmar inte längre om man kommer att kunna bedriva vidare sin verksamhet.

”Vi kommer göra allt vad vi kan för att denna fantastiska klubb skall kunna leva vidare och kommer hålla er uppdaterade kring förändringar”, skriver man avslutningsvis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flygkraschen i Umeå

Mer i ämnet