Skiss över det blivande hotellet Foto: Diös

Umeå får nytt jättehotell

Uppdaterad
Publicerad

Vägg i vägg med Thulehuset i Umeå planerar hotelljätten Choice tillsammans med Diös att bygga vad de menar kommer att bli stadens största hotell. Byggstarten planeras till efter nyår.

Hotellet kommer att bli ett Clarion med totalt 290 rum, konferens, spa och skybar. Enligt hotellkedjan Choice hotels som nu vill bygga kommer det att bli Umeås största hotell.

– Att utveckla centrala Umeå med ett modernt hotell, som blir en ny attraktiv mötesplats, har legat i vår planering en tid, säger Lars-Göran Dahl, chef affärsutveckling, Diös, i ett pressutskick.

Detaljplanen för bygget är klar och nu går man vidare med bygglovsansökan. Planerad byggstart är första kvartalet nästa år.

Hotellkedjan menar själv att hotellet kommer att generera besökare till Umeå snarare än att ta andelar av befintliga besökare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.