Foto: SVT

Umeå IK får stöd från olika håll: ”Umeåborna har ett stort hjärta”

Publicerad

Förra veckan offentliggjorde Umeå IK sitt ansträngda ekonomiska läge under en presskonferens.  Nu har flera sponsorer kommit till undsättning, bland annat Umeå kommun och Björklöven.

– Vi är otroligt tacksamma över allt stöd vi fått, säger Krister Ruth som är ordförande i Umeå IK.

Umeå IK har haft ett ansträngt läge ekonomiskt och under förra veckans presskonferens vädjade man om hjälp. Nu har föreningen fått en halv miljon kronor av det idrottsstöd som kommunen gett på totalt fem miljoner.

Björklöven meddelade också att de kommer att skänka en viss del av sina biljettintäkter till Umeå IK.

– Vi har också fått stöd från privatpersoner vilket vi är tacksamma för. Det visar att Umeåborna värnar om idrotten och även om jämställdhet.

Positiv känsla inom laget

Det är en positiv känsla som infunnit sig inom laget och i klubben den senaste tiden, enligt Ruth.

– Vi har kommit en bra bit på väg tack vare att vi öppnade upp oss och bad om hjälp. Umeåborna har ett stort hjärta och det känns tryggt att kunna fortsätta den här säsongen. Jag tror också att det ger ringar på vattnet och att fler företag också inser att det är viktigt både i nuläget men också i framtiden att det finns representanter för elitidrotten och förebilder.

Går det att andas ut nu?

– Vi har kommit en bit på vägen men vi kommer andas ut först när vi landat alla pengar, säger Krister Ruth, ordförande i Umeå IK.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer