Umeå kommun satsar för klimatet

Publicerad

Projektet Koloxidsnåla platsen söker ett 20-tal hushåll i Umeå sökes till att ställa bilen i tre månader i höst.

Alla hushåll som ställer bilen i tre månader får busskort på Ultra till alla i hushållet, låna en el-cykel per hushåll, tillgång till U-bike cykelpool samt abonnemang till Sunfleets bilpool.

– Vi söker hushåll som är lika nyfikna som vi att få veta hur det är att leva utan bil i Umeå, säger Linda Calmarsson, hållbarhetskoordinator på Upab som ligger bakom testet tillsammans med Koloxidsnåla platsen, Sunfleet och Ultra.

Rekryteringen av hushållen pågår fram till 17 augusti via www.umea.se/bilfri. Testperioden är mellan 15 september till 15 december.

Koloxidsnåla platsen

Är en del av Umeå kommuns klimatarbete som sker i samarbete med Umeå universitet och med stöd från Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF), Umeå kommun, Umeå universitet, Region Västerbotten, Upab och Umeå energi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.