Gott om folk tog sig till Rådhusparken för årets sista Umeå live. Foto: SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Umeå live avslutades med symfoniorkester 

Publicerad

Under torsdagen avslutades årets upplaga av Umeå live med att Norrlandsoperans symfoniorkester tog plats på scen inför storpublik. 

Orkestern ackompanjerade gästsoloisten Amalie Stalheim på cello och gräsmattan i Rådhusparken var smockfull med åhörare. Och ett starkt publikstöd har varit ett stående inslag under sommaren menar Gabriella Hed Vall, evenemangsansvarig på Visit Umeå. 

– Vi har haft otrolig tur med vädret och artisterna har varit väldigt uppskattade. Det har faktiskt varit mycket folk varje gång och bara häromveckan slog vi rekord.

”Försöker nå en bred publik”

Hur många som faktiskt kommit är svårt att säga med säkerhet då entrén är gratis och det inte går att räkna något biljettantal, men enligt arrangörernas uppskattningar har det varit bra med folk. 

– Vi försöker nå en bred publik och försöker tilltala så många som möjligt. En del i detta är göra bokningar för att locka även barnfamiljer eller mor-och farföräldrar som kommer med sina barnbarn. 

Arrangemangen håller ju dock på rätt sent, har det inte påverkat antalet barnfamiljer som kunnat dyka upp? 

– Det är ingenting som vi har uppfattat. Sedan är det klart att småbarn inte orkar vara där hela kvällen. Men annars tycker vi att upplägget har fungerat bra och vi har inte tagit emot några synpunkter på den punkten. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer