Ett foto på Google maps blev en del av bevisningen mot mannen 2018. Foto: Google maps/SVT

Umeåblottare dömdes efter bild på Google maps – nu döms han igen

Uppdaterad
Publicerad

Den Umeåbo som tidigare dömts efter att ha visat sig naken på balkongen har nu dömts till fängelse för ytterligare ofredanden. Mannen har fångats på bild av Google maps och vid den tidigare domen mot honom blev bilden en del av bevisningen. 

Mannen i 70-årsåldern dömdes förra året för 18 fall av sexuellt ofredande. Mannen hade då, återkommande under flera år, stått på sin balkong endast iklädd en tröja och skrikit hej till barn som gått förbi.

På ett foto som karttjänsten Google maps tagit på mannens gata, syns mannen på sin balkong – något som blev en del av bevisningen mot mannen 2018. 

Nu döms mannen för ytterligare elva fall av sexuellt ofredande. Från sin balkong har mannen blottat sig för två olika personer, en av dem ett barn, enligt tingsrätten dom.

Vid domen 2018 dömdes mannen till villkorlig dom och dagsböter, nu döms han istället till fängelse i två månader. Rätten skriver att mannen döms till fängelse eftersom han endast några veckor efter att han dömts till skyddstillsyn återfallit i liknande brottslighet, riktad mot barn.

Mannen förnekar brott och menar att han aldrig går naken på balkongen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.