Jessica Sandberg föddes och växte upp i Bjurholm, men det var inte förrän efter att hon gått Livsmedelstekniska gymnasieprogrammet i Umeå som intresset för bakning fastnade.
– Man kan säga att jag inte föddes på en bakplåt, under gymnasiet kände jag att yrket innebar tidiga mornar och att det här kanske inte var min grej, men efter att jag deltagit i min första tävling efter gymnasiet kände jag att det här var det jag skulle hålla på med resten av livet, säger Jessica Sandberg.
”Det här kunde jag inte missa”
Sedan dess har mycket hänt, hon har bland annat fått medalj i tävlingen Årets konditor vid flera tillfällen och driver nu Nya konditoriet i Umeå. Och när hon fick förfrågan om att vara med i svenska konditorilandslaget tvekade hon inte en sekund på att tacka ja.
– Det var inget snack om saken, den här chansen kunde jag bara inte missa, säger hon.
Satsar på medalj i VM
Tillsammans med en till konditor, en assistent, en coach och en lagledare utgör hon Sveriges konditorlandslag och i veckan ska de träffas för första gången, men det kommer att dröja till början av augusti innan de tränar tillsammans med de produkter som de ska använda i deras första tävling – Nordiska mästerskapet i september. Där ska de tävla med inte mindre än åtta desserter, två glasstårtor med frukt och två tårtor med choklad.
Men landslagets stora framtida mål är VM i franska Lyon 2019 där de satsar på att kamma hem en topp-tre-placering.
– Vi är stolta över de nya medlemmarna i Konditorlandslaget och vi har rekryterat några av de bästa konditorerna, säger lagledaren Tony Olsson i ett pressmeddelande.