Sverige tog hem pokalen i årets konditortävling. Foto: Svenska konditorlandslaget

Umeåbon – en av de bästa på att baka

Uppdaterad
Publicerad

Nu kan Umeåbon Jessica Sandberg kalla sig en av Nordens bästa konditorer. Helgens tävling i Stockholm slutade i succé, med en svensk toppplacering.

I helgen gick tävlingen ”Nordiska mästerskapen i konditori och bageri” i Stockholm av stapeln. Där tävlade lag från olika nordiska länder om titeln Nordens bästa bagare och konditor. Sverige tog under fredagen hem segern i konditoridelen, där Umeåbon Jessica Sandberg tillsammans med kompanjonen Martin Morand bakade den vinnande chokladskulpturen i form av en Oscarstatyett.

– Det känns fantastikt! Vi har jobbat otroligt hårt för det här och satsat fullt ut, säger en lyrisk Jessica.

Mer bakning framöver

Fredagens tävling innebar att lagen skulle tillverka två tårtor med choklad, två glasstårtor med frukt och åtta desserter serverade på tallrik.

– Tävlingen innebar att vi under nio timmar bakade för fullt. Självklart har det varit väldigt mentalt påfrestande, men just nu är jag bara glad, speciellt när Danmark tagit hem segern de senaste åren, fortsätter hon.

Det blir garanterat mer bakning framöver. Jessica jobbar på Nya konditoriet i Umeå och nästa sommar blir det EM kval i Turin. Och om svenskarna lyckas ta sig vidare ännu en gång väntas VM i Frankrike.

 – Där ska vi göra fler chokladskulpturer och annat gott, avslutar hon. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.