Tommy Rönnlund, mentalskötare på äldrepsykiatriavdelningen, är en som står bakom insändaren. Foto: SVT

Umeås äldrepsykiatri stängs – personal rasar

Uppdaterad
Publicerad

Planerna på att stänga äldrepsykiatriavdelningen i Umeå har fått personalen att gräva upp stridsyxan. I en insändare vädjar de till ledningen att tänka om.

Ledningen för psykiatrikliniken i Umeå vill minska fyra avdelningar till tre nästa år, vilket innebär att 16 vårdplatser försvinner. Dessutom vill ledningen stänga äldrepsykiatriavdelningen och slå ihop den med en annan.

Det här har fått personalen att gräva upp stridsyxan. I en insändare i VK undertecknad ”All personal på avdelning 3” skriver man bland annat:

”Vi personal känner en enorm besvikelse över hur respektlöst psykiatriledningen väljer att behandla oss”

Tommy Rönnlund, mentalskötare på äldrepsykiatriavdelningen, är en som står bakom insändaren.

”Ledningen kan lika gärna sitta på månen”

– Som personer har vi väldigt gott förtroende för dem som sitter i ledningen, men i sakfrågan så har vi idag inget förtroende för ledningen. Kommunikationen är så bristfällig att de lika gärna skulle kunna sitta på månen, säger Tommy Rönnlund.

Hela personalen på avdelning 3 står bakom insändaren, vad tänker du om det?

– Det är inte konstigt att personalen blir besviken och frustrerad i den här situationen. Men ledningen måste göra en planering som är hållbar för hela heldygnsvården, säger Sara Oskarsson Hannuksela, biträdande verksamhetschef psykiatriska kliniken i Umeå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.