Foto: TT

Underdog-laget inför derbyt: ”Det handlar om att vinna”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll möts Vännäs HC och IF Björklöven, som senast spelade i samma serie säsongen 2012/2013. Och trots att Vännäs spelar i en serie under det allsvenska laget Björklöven går man in för vinst på hemmais.

– Det är alltid bra att vinna, det är vad det handlar om i slutändan, säger Mattias Lund, tränare i Vännäs.

När de båda Umeålagen senast var i samma serie slutade Vännäs HC på sjätte plats i tabellen, medan Björklöven blev seriesegrare i division 1 och tog sig upp till allsvenskan.

Mattias Lund har kommit som ny tränare för Vännäs inför årets säsong, men trots lagens historia tror han på sitt Vännäs.

– Vi går in för att vinna matchen i kväll, precis som alla andra matcher. I slutändan handlar det alltid om att vinna, för det bevisar någonstans att man gjort rätt saker, säger han.

Stora förändringar i truppen

I Vännäs har man gjort en del stora förändringar i truppen inför säsongen, både nyförvärv och spelartapp. Hittills har den nya laguppställningen gjort fyra ispass tillsammans.

– Det är svårt att hinna spela ihop sig på bara fyra ispass, men någon slags känsla har de väl ändå hunnit få under de få pass som vi har spelat, säger Mattias Lund.

Övertygad om tuff match

Björklövens tränare Joakim Fagervall säger inför träningsmatchen att det ska bli skönt att gå på is för att spela säsongens första match. Även om Björklöven spelar i allsvenskan och Vännäs i division 1 tror Fagervall på en tuff match.

– Det kommer att bli en tuff match, det är jag helt övertygad om. Den här tiden på året spelar det ingen roll vilken serie man spelar i.

Björklöven har inför matchen hunnit göra fem ispass och kommer att gå in i matchen med fyra hela formationer.

Enligt klubbdirektören i Vännäs HC, Erik Åström, har omkring 200-250 förköpsbiljetter blivit sålda inför matchen och man hoppas på en fullsatt Vännäs ishall under tisdagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.