• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Vid lunchtid på söndagen hade anhöriga ställt gravljus och blommor vid platsen för olyckan. Foto: Marit A Israelsson, SVT

Ung man död i singelolycka

En 23-årig man avled av skadorna han ådrog sig när hans bil voltade av vägen i Tuvan utanför Skellefteå under lördagskvällen. Bilen kolliderade med en vägtrumma, och trots att mannen fördes till sjukhus gick hans liv inte att rädda.

Polisens ledningscentral tog 22.30 emot ett larm om en trafikolycka i Tuvan, Skellefteå. På plats konstatera man att det var en bil som kört av vägen.

– Man hade otur att träffa en vägtrumma som gjorde att det blev en kraftig kollision. På plats så är det som en liten avfart på vägen där det finns ett rör uppfyllt med jord, som i ett dike. Bilen träffade då kanten till den vägtrumman, säger Åke Dahlkvist, räddningsledare vid Skellefteå räddningstjänst.

Privatpersoner påbörjade räddningsarbete

Det var privatpersoner som först passerade platsen strax efter olyckan och påbörjade arbetet med att ta hand om föraren.

Den 23-årige mannen voltade med bilen i höjd med Tuvan öster om Skellefteå. Mannens liv gick inte att rädda. Foto: SVT Design

Föraren, en man född 1994, vårdades av ambulanspersonal och räddningstjänst på plats innan han avfördes till sjukhus. Men mannens liv gick i inte att rädda utan dödförklarades av läkare på sjukhuset.

Anhöriga är underrättade om händelsen.

Olycksbilen tas i beslag

När polis larmades till Bockholmsvägen blev man snabbt varse om att det rörde sig om en allvarlig olycka.

– När vi kommer på plats tas personen om hand som förs till Skellefteå lasarett, säger jourhavande förundersökningsledare Tobias Gustafsson.

Polis kommer ta bilen i beslag till förundersökningen för att göra en teknisk undersökning och på så sätt försöka utröna vad som orsakat olyckan.

– Just nu är det svårt att veta. Vi ska förhöra vittnen också. I det här fallet har vi ännu inte fått uppgifter om några ögonvittnen, men några ska ha hört olyckan och sedan larmat oss, säger Gustafsson.

Finns det några brottsmisstankar kring olyckan?

– I vår utredning rubricerar vi händelsen som brott, men det är för att kunna genomföra förundersökningen. Det finns ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer