Ung man häktad för våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En ung man i 20-årsåldern har häktats misstänkt för våldtäkt mot barn. Åklagaren anser att den misstänkte löper risk att avvika.

Det var vid en fest för ett par veckor sedan som två unga män misstänks ha våldtagit en flicka under 18 år. Båda männen har under polisförhör nekat till anklagelserna.

En av de två misstänkta släpptes på fri fot medan den andra fortsatt hölls i polisens förvar.

Häktades under fredagen

Under fredagen beslutade Skellefteå tingsrätt att mannen, som är i 20-årsåldern, skulle häktas misstänkt för våldtäkt mot barn.

Åklagaren har i sin häktningsframställan gjort klart att det finns risk för att den misstänkte riskerar att avvika och undanröja bevis eller på annat sätt försvårar sakens utredning.

Detta är det andra fallet den här veckan där en misstänkt häktas för våldtäkt mot barn. I tisdags beslutade Skellefteå tingsrätt att häkta en 25-åring misstänkt för dubbla våldtäkter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.