Foto: Patrik Samuelsson/ SVT

Ung man hittad skadad i trapphus i Skelleftehamn – utreds som mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern hittades grovt misshandlad i en trappuppgång i Skelleftehamn sent på söndagskvällen.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus där han vårdas för sina skador.

Händelsen utreds som misstänkt mordförsök, och en kvinna är anhållen för medhjälp till försök till mord.

Det var strax efter 20-tiden på söndagskvällen som flera polisresurser larmades till Skelleftehamn, där en man hittats skadad i en trappuppgång.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans där han vårdas för sina skador. Polisen inledde en förundersökning om grov misshandel, men har nu ändrats rubriceringen till misstänk mordförsök.

– Det är rubriceringen just nu, men den kan ändras under utredningens gång. Vi bedömer att det är en isolerad händelse,  säger Stefan Lundström vid Skellefteåpolisen.

Kan vara fler inblandade

I samband med att ärendet kom in, tog polisen in en man till förhör. Men han släpptes på måndagen. Istället anhölls en kvinna misstänkt för inblandning i attacken.

– Kvinna togs in och är nu anhållen misstänkt för medhjälp till försök till mord. Vi misstänker att det kan röra sig om fler inblandade också, och kan inte utesluta att fler kommer att frihetsberövas, säger David Helgesson, på avdelningen för grova brott vid polisen.

Om det finns någon relation mellan kvinnan och den misshandlade mannen vill inte polisen gå in på i det här skedet.

Den skadade mannen ska efter omständigheterna må bra enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.