Genrebild. Foto: TT

Unga länskillar får wildcard till beachtour

Uppdaterad
Publicerad

Norsjös volleybollkillar David Åhman, 15 år, och Joel Andersson, 17 år, har idag tilldelats ett wildcard till Swedish Beach Tour i Tylösand till i helgen.

– Det ska bli jättekul. Det är första gången i touren för oss båda så det blir bra träning och ett bra sätt att få spela ihop oss, säger David Åhman till Västerbottens-Kuriren.

Det är Norsjö Volley som släppte nyheten på sitt instagramkonto. Touren gör sitt sjätte stopp i den halländska orten när länsborna ska tävla mot Sverigeeliten på seniornivå.

Bland andra Västerbottniska deltagare i touren finns Iksuspelarna Björn Huitfeldt, Johan Bergman, Philip Franzon och Joakim Svedberg. På damsidan tävlar Tora Hansson, Sofia Wahlén, Fanny Åhman, Johannah Rohkämper, Felicia Granberg, Johanna Wikberg, Sanne Nygren och Emmelie Viklund – även de i Iksus färger.

David Åhman och Joel Andersson kommer även representera Sverige i OS-kvalet som spelas i mitten av augusti i Lichtenstein, och även spela beach-SM i Falkenberg i slutet av månaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.