Foto: SVT/TT

Universitet på Hawaii raggar studenter i Umeå

Publicerad

Åtta amerikanska universitet fanns på plats på rekryteringsmässan på Nolia i Umeå på torsdagen. Hawaii Pacific University är ett av de universitet som fanns på plats.

På torsdagen var det rekryteringsmässa på Nolia i Umeå. Många myndigheter och universitet och högskolor visade upp sig för elever som går sista året på gymnasiet.

Många elever kom till mässan för att lyssna på och bli inspirerad av olika alternativ som finns efter gymnasiet. Förutom universitet och högskolor fanns polisen och militären på plats för att marknadsföra sig.

Men det som många elever blev intresserade av var åtta amerikanska universitet som fanns på plats för att informera eleverna om vilka möjligheter finns att studera i amerikanska universitet.

– Vi vill berätta för svenska ungdomar vilka studiemöjligheter som finns hos våra universitetet, säger Hannah Passamonte från Hawaii Pacific University.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.