Se Camilla Perssons upplevelse av att vara clown i flyktingläger Foto: Stacey Sacka

Uppdrag: Sprida skratt till barn som har det svårt

Publicerad

När Västebottensteatern ville sätta upp Tjechovs ”Tre systrar” i clowntappning kontaktade de Camilla Persson, uppväxt i Burträsk.

Hon har nämligen som regissör och skådespelare erfarenhet av att vara clown i länder som Rwanda, Burma, Jordanien, Irak och Indien.

Camilla Persson ville gärna hjälpa som till exempel biståndsarbetare. Som skådespelare går det då att gå med i den internationella biståndsorganisationen Clowner utan gränser.

– Det är fantastiskt att se ibland när barnen också får se sina föräldrar skratta. Det kanske man inte gör när man har det tillräckligt svårt, berättar hon.

Volontärerna jobbar med att sprida skratt och glädje till barn som lever under svåra omständigheter. De besöker till exempel fyktingläger, naturkatastrofer och barnhem.

I klippet beskriver Camilla Persson hur det är att vara clown utan gräns.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.