Foto: Arkivbild: TT

Uppmanar jägare att leta försvunnen 80-åring

Uppdaterad
Publicerad

I samband med den stundande älgjakten uppmanar Missing people jägare att hålla ögonen öppna efter den försvunne 80-åringen i Malå.

Under helgen har Missing people, utan framgång, sökt efter den 80-årige man från Malå kommun som varit försvunnen sedan i början av augusti.

Nu manar organisationen jägare i området att hålla ögonen öppna. Nästa vecka startar älgjakten och redan nu vistas många i skog och mark och i sociala medier uppmanas nu jägare att vara vaksamma på eventuella fynd som kan kopplas till försvinnandet.

80-åring försvunnen i Malå kommun

–I samband med jakten är det mycket folk ute i skog- och mark. Vi uppmanar att man håller ögonen öppna och rapporterar till polisen om man hittar något som kan kopplas till försvinnandet, säger Magdalena Nordsvan.

Missing people planerar för ytterligare sökinsatser, men i dagsläget finns inget datum spikat.

– Vi sammanställer områden där vi redan sökt och planerar inför nästa skallgång, när vi spikat datum går vi ut i sociala medier. Vi fortsätter så länge anhöriga vill att vi letar, avslutar Nordsvan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

80-åring försvunnen i Malå kommun

Mer i ämnet