Foto: Tommy Forsgren

Uppskattad landskamp trots det tråkiga vädret

Uppdaterad
Publicerad

I helgen så hölls en juniorlandskamp i friidrott på Campus arena i Umeå. Alla fem nordiska länder deltog i den två dagar långa tävlingen. I damklassen vann Finland och i herrklassen vann Norge.

I två dagar har en juniorlandskamp hållits på Campus arena i Umeå. Av fem nordiska länder så skapades fyra lag, Sverige, Norge, Finland och Danmark/Island.

I varje gren så tävlade två personer per lag i dam- och herrklass. Vann i damklassen gjorde Finland och i herrklassen vann Norge. Sverige hamnade på andra plats i herrklassen och på tredje plats i damklassen.

Hemmahoppare gjorde debut

Hanna Viklund från Umedalens IF gjorde sin landslagsdebut med juniorlandslaget under helgen och placerade sig på en delad fjärdeplats i stavhopp. Arrangörerna var nöjda med tävlingen.

– Det har varit jätteroligt, allt har funkat toppen trots det tråkiga vädret. Alla deltagare från de olika nationerna verkar ha varit nöjda, säger Göran Kero biträdande tävlingsledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.