Urban Karlsson. Foto: Erik Mårtensson, TT

Dalen rasar mot förbundet – kräver tävlingschefens avgång

Uppdaterad
Publicerad

På lördagskvällen beslutade innebandyförbundet att stoppa allt spel i SSL. Men under lördagen tvingades flera lag resa och spela matcher – trots starka protester och oro för coronaviruset.

IBK Dalens herrar fick åka 118 mil till Helsingborg för att spela.

– Det är pinsamt dåligt, jag kräver att tävlingschefen avgår, säger Urban Karlsson, klubbdirektör i IBK Dalen.

Svenska innebandyförbundet stoppade en del av verksamheten under veckan, men beslutade att matcher ”av betydelse” skulle spelas som tänkt. För IBK Dalens herrar innebar det en bortamatch mot Helsingborg under lördagen.

– Jag kräver att tävlingschefen (Magnus Nilsson) avgår. Han borde säga upp sig imorgon, det här är ett skämt, säger en rasande Urban Karlsson på lördagskvällen.

Corona och idrott

Karlsson försökte prata med förbundet om läget redan på fredagskvällen – men fick till svar att matchen skulle spelas oavsett.

– Spelarna började ringa mig under fredagen, ingen ville åka och många var oroliga, säger han.

”Pinsamt dåligt”

Klockan 8.25 på lördagen flög spelarna till Bromma, för att byta flyg och ta sig vidare till Helsingborg. Matchen slutade med seger för Helsingborg efter straffar.

Oroliga Dalenspelare sitter nu på ett hotellrum och väntar på att få flyga hem under söndagen.

– Det är pinsamt dåligt skött av innebandyförbundet. Hela världen har pausat all idrott, förutom Ryssland och Svenska innebandyförbundet. Jag blir bara förbannad. Det var ingen som ville åka imorse. 

– Många av spelarna är jätteoroliga. Det har känts skit idag. Jag är otroligt besviken på ordföranden för innebandyförbundet. Hon kan inte ens svara när man ringer. Förbundet agerade inte, jag förstår inte varför man inte tagit tag i detta tidigare. Men det är bra att de gjort en pudel och stänger ner nu i alla fall.

KLIPP: Helsingborg till slutspel – besegrade Dalen

Oroliga spelare

Karlsson är medveten om att det är betydligt fler smittade i Skåne och i södra Sverige jämfört med Västerbotten som i nuläget har elva konstaterade fall.

– Det är klart att många är oroliga för att ha smittats nu, det kommer väl visa sig om nån vecka hur den här resan drabbar oss och om någon blivit smittad.

SVT har sökt innebandyförbundet vid upprepade tillfällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet