Under natten mot torsdagen brann en villa på Haga ner till grunden. Polisen utreder det som mordbrand. Foto: Melker Karlberg

Utredningen om Hagabranden läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av maj brann en villa på Haga i Umeå ner. En person misstänktes för mordbrand och häktades men släpptes senare på fri fot. Under måndagen har utredningen lagts ner i brist på bevis.

Den 31 maj brann en villa på Haga ner till grunden. Redan dagen efter att villan stod i lågor anhölls en man i 30-årsåldern misstänkt för mordbrand. Han häktades senare misstänkt på sannolika skäl för mordbrand.

Efterhand har bevisen mot den misstänkte minskat och i juni försattes han på fri fot eftersom det inte gick att binda honom till brottsplatsen.

Kan inte styrka brott

Under måndagen beslutade kammaråklagare Magnus Öhrn att helt lägga ner utredningen efter att ha tagit del av teknikernas brandutlåtanden.

– Eftersom det var en sådan totalbrand som det var har det inte gått att säga vart den startade eller hur den startade, säger kammaråklagare Magnus Öhrn och fortsätter:

– Då valde jag att lägga ner utredningen helt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.