Arrangör Mattias Abrahamsson berättar om inställda Umeå stadssprint. Foto: SVT

Snöbristen ställer in skidlopp i Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

På grund av det milda vintervädret har ett antal längdskidlopp tvingats att ställa in i länet, trots att de varit planerade att gå av stapeln mitt i februari. En av de drabbade är Mattias Abrahamsson som är med och arrangerar Umeå Stadssprint.

Det började med att Stora Vildmannaloppet fick flyttas från Umeå till Rödåsel. Sedan blev Kraftloppet i Skellefteå och Laxspelen i Täfteå inställda. Idag skulle Umeå stadssprint gått av stapeln, men även de fick ställa in.

-Det känns jättetråkigt för alla, oss som arrangörer, publik, sponsorer och så klart för åkarna, säger Mattias Abrahamsson som är med och arrangerar Umeå Stadssprint.

Har du varit med om att lopp planerade den här tiden på året ställts in förut?

-Nej, det har väl säkert hänt nån gång, men jag har själv aldrig varit med om det. Men vi håller hoppet uppe för att de tävlingar som är planerade i länet framöver går att genomföra.

Se bristen på snö och hör Mattias Abrahamsson berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.