Vanligtvis brukar bilarna cruisa på Storgatan i Umeå men så blir det inte i år. Foto: SVT

Vägbygge sätter käppar i hjulet för Wheels

Publicerad

Allt var klappat och klart, arrangörerna för Wheels i Umeå hade tillsammans med polis och kommun planerat rutten för bilträffens cruising. Men nu tvingas man till ett nytt möte efter att Storgatan ska byggas om.

Storgatan i Umeå har blivit ett av de mer populära stråken under bilträffen Wheels. Men efter att kommunen beslutat att bygga om vägen kommer den att vara avstängd mellan den 19 juni och fram till slutet av september.

Martin Sjöström från bilklubben Nailheads som är en av arrangörerna berättar att både de och kommunen blev tagna på sängen.

– Det här beskedet fick vi så sent som i förra veckan. Vi hade redan planerat med kommun och polis om evenemanget på Dragonfältet och vi hade sökt tillstånd för att få köra i staden på kvällen. Det var klart, men helt plötsligt blev den kartan inaktuell, kommunen blev också helt tagna på sängen. De har nu tagit initiativ till att vi ska ha ett möte den 30 maj där vi ska hitta en ny linjedragning, berättar han.

Ska se över rutten

Nästa vecka på tisdag kommer arrangörerna, polisen och kommunens gator och parker träffas för att hitta en bra lösning till den 1 juli då Wheels rullar igång.

– Vi ska se över slingdragningen, vilket som är bäst för cruisingen. I och med ombyggnaden av Storgatan ska alla inblandade kika på vilka alternativ som finns. Jag tror att det kommer att bli bra oavsett vilken dragning det blir, men det kommer inte se likadant ut som tidigare år, berättar Umeå kommuns företagslots Karin Björk som kallat till mötet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.