Skiss av Köpmannen i Lycksele Foto: Cityfastigheter i Lycksele

Väljer att inte investera i garaget

Uppdaterad
Publicerad

Lycksele kommun kommer inte att investera i garaget på kvarteret Köpmannen. Vad det innebär för projektets framtid är ännu oklart.

Kommunstyrelsen i Lycksele kommer i slutet av oktober att presentera ett förslag till beslut angående kvarteret Köpmannen. Enligt förslaget kommer kommunen att backa från garageinvestering.

– Det är en följd av ett överklagningsbeslut, det innebar att vi inte valde att överklaga och förlänga processen utan det är det som gäller. Då måste vi ta bort beslutet för det kan inte ligga och skvalpa i beslutshögen, säger kommunalrådet Lilly Bäcklund (S).

Kvarteret Köpmannen i Lycksele

”Bara att börja om från scratch”

Enligt Bäcklund får kommunen helt enkelt förhålla sig till de regler som gäller.

– Det är spelets regler och de får man följa, det är bara att börja om från scratch.

Pengarna som hade investerats, 60 miljoner, kommer inte att påverka övrig ekonomi då pengarna var planerade att lånas upp.

Tills dess att något nytt händer inväntar kommunen besked från Cityfastigheters styrelse berättar Lilly Bäcklund (S).

Cityfastigheter: ”Vi får se vad som händer”

Hos Cityfastigheter sitter man i sin tur och väntar på att kommunen ska bestämma sig om vilka som ska få köpa marken. Först då vet de vem som kan få bygga.

– Det är klart att det är tråkigt att det inte kommer till skott, det drar ut på tiden. Vi får se vad som händer, först och främst vem som blir ägare av tomten och då får bygga på marken. Var kommunen placerar parkeringen, om det blir i centrum eller någon annanstans vet bara de, säger Cityfastigheters styrelseordförande i Lycksele, John-Gunnar Jönsson.

LÄS MER: Lycksele har fortsatt hopp om en galleria

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvarteret Köpmannen i Lycksele

Mer i ämnet