KG Abramsson vid en av de många vandaliserade valaffischerna i Vilhelmina. Foto: Ante Fahlén

Valskyltssabotage: ”Både ledsen och förbannad”

Uppdaterad
Publicerad

Nästan alla av socialdemokraternas valskyltar i Vilhelmina har blivit förstörda eller bortkastade under natten mellan måndag och tisdag.

– Jag blir både ledsen och förbannad, säger Karl Gustav Abramsson, ordförande Socialdemokraterna i Vilhelmina.

Socialdemokraterna har inför valet satt upp nästan 60 valskyltar runt om i Vilhelmina. Under natten mellan måndag och tisdag har nästan allihopa blivit förstörda eller stulna.

– Det är möjligen två eller tre som är kvar, annars är de demolerade och sönderslagna. På en del ställen har de försvunnit helt, säger Karl Gustav Abramsson, ordförande för Socialdemokraterna i Vilhelmina.

Val 2018 – #dinröst

Abramsson berättar att den här typen av händelser inte inträffat tidigare i Vilhelmina. Enligt honom är det bara socialdemokraternas valaffischer som utsatts för förstörelsen i den här utsträckningen.

– Det är obehagligt och lite chockerande att se de här affischerna sönderslagna och kastade i skogen, säger han.

”Ledsen och förbannad”

Vandaliseringen kommer dokumenteras av socialdemokraterna och de har dessutom lämnat in en polisanmälan. Nu väntar ett omtag där nya affischer kommer att beställas och sättas upp inom ett par dagar.

– Jag blir både ledsen och förbannad när jag ser sånt här. Om vi måste uppleva samma sak igen är jag ganska säker på att vi inte kommer klara av att fortsätta med det här, säger KG Abramsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet