I Malå har ett pilträd brutits av, gräsmattor är sönderkörda och en anslagstavla är sönderslagen. Foto: Malå kommun

Vandalisering i Malå centrum – Fritidschefen: ”Det är skittråkigt”

Publicerad

Under helgen har Malå centrum fått sig en rejäl snyting – torg, gräsmattor, träd och anslagstavla har blivit förstört. Nu har händelsen polisanmälts, kultur- och fritidschefen Gunnar Harr ser allvarligt på det som hänt.
– Jag upplever att det förekommit mer vandalisering än tidigare år, det är en negativ trend, säger han.

Inne i Malå centrum ser det dystert ut på måndagen efter att mopeder eller liknande fordon kört sönder gräsmattorna. Helgens händelse är polisanmäld men det saknas vittnen, nu ber kommunen folk att höra av sig till polisen eller kultur- och fritidschefen Gunnar Harr om man sett något.

– Det är dö-trist. Tidigare har det varit en del klotter under hösten och inbrott på campingen, men inget såhär i centrum. Det är allas egendom och så onödigt, säger han.

”Lätt att det eskalerar”

Än så länge har de inte fått in några tips från allmänheten. Harr hoppas på att det finns något vittnen eller att någon ger sig till känna.

– Om ingen blir påkommen är det lätt att något sådant här eskalerar, avslutar Gunnar Harr.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer