Foto: SVT

Vände och vann i historisk match

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll mötte Skellefteå AIK:s damer Björklövens damer i en historisk träningsmatch. Efter en tung första period kunde hemmalaget vända matchen och därmed ta sin första seger någonsin mot ett damlag.

Skellefteå AIK:s nybildade damlag tog ikväll emot Björklöven för en första träningsmatch. Efter en nervös start för hemmalaget lyckades de få en del skott på mål men det blev ändå Björklöven som satte press och mot slutet av första perioden lyckades Amanda Antfolk sätta första målet.

I andra perioden skulle det dock hända grejer. Hemmalaget ryckte upp sig och kunde vända matchen.

– Vi började lite nervöst de två första perioderna. I halva andra hittar vi spelet och sänker axlarna. Sen tycker jag att vi tuggar ner dem och tar över spelet, säger Skellefteås tränare Magnus Lundin efter matchen.

”Skönt att vinna första matchen mot ett damlag”

Underläget kunde senare vändas till seger. 5-2 slutade matchen och enligt Magnus Lundin märktes det på spelarna att det var en skön seger.

– Det är skönt för de att vinna första matchen mot ett damlag. Alla är lättade och det är speciellt för tjejerna, det är mer publik på läktarna än vad de någonsin haft.

Den kämparglöd och det fina spel laget visade upp ikväll är också något som man plockar med sig till nästa match.

– När vi spelar vårt spel är vi ett svårslaget lag vi tar med oss det och kampen från halva andra och tredje.

Skellefteås målskyttar i matchen var Linda Holmkvist, Julia Kaldensjö, Ida Normark, Elin Lundkvist och Elise Enevoldsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.