Träprover. Foto: Henrik Montgomery/TT

Vännäs Dörr slår igen – 78 anställda påverkas

Uppdaterad
Publicerad

Dörrtillverkaren Vännäs Dörr planerar att stänga fabriken i Vännäs. Det ska ske tidigast nästa år, enligt ägaren Jeld-Wen. 78 anställda berörs.

Under tisdagen kom beskedet från Mads Storgaard Mehlsen, som är ansvarig direktör på Jeld-Wen som äger företaget. Han hade rest till Vännäs för att ge besked om nedläggningen, enligt Västerbottens-Kuriren, som var först med nyheten.

– Vi har nu berättat att vi startar en process om en potentiell stängning, säger Mads Storgaard Mehlsen, vice president, till VK.

78 anställda påverkas

78 anställda berörs när fabriken stänger, enligt Mehlsen tidigast nästa år. Anledningen anges vara att en ny standard för dörrar ska införas i EU och att det innebär kostnader för företaget som måste investera i nya maskiner.

– Självklart är det ledsamt när vi måste ta sådana beslut. Först var alla chockade och ledsna. De hade inga frågor och de måste få reflektera över händelsen, säger Storgaard Mehlsen till SVT.

Vännäs – minsta fabriken

Tre av fabrikerna i Jeld-Wenkoncernen behöver uppgradera sin produktion för att möta den nya standarden och Jeld-Wen har valt att stänga ned Vännäs Dörr, då det är den minsta fabriken.

– Vännäs har inte kapacitet att ta över produktionen om vi skulle stänga någon annan enhet, säger Storgaard Mehlsen till VK.

Nedläggningen väntas tidigast i början på nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.