LiseLotte Olsson (V) är glad över förtroendet och hoppas att sammanslagningen av Region Västerbotten och landstinget ska bli lyckad. Foto: SVT

Olsson (V): ”Sjukvårdsfrågor blir viktiga i valet”

Publicerad

Vänsterpartiet i Västerbotten har fastställt sin riksdags- och landstingslistor. Jonas Sjöstedt toppar inte oväntat riksdagslistan och LiseLotte Olsson är partiets regionrådskandidat.

Att partiledaren Jonas Sjöstedt skulle nomineras som första namn på riksdagslistan var kanske inte så överraskande, och inte heller att LiseLotte Olsson från Lögdeå är det namn som partiet för fram som regionrådskandidat. Olsson är glad över förtroendet och hoppas att sammanslagningen av Region Västerbotten och landstinget ska bli lyckad.

– Jag tror att det blir extra roligt med med den nya regionen där det blir fler frågor, men gäller få ihop det till en helhet, säger Olsson.

Sjukvårdsfrågor viktiga

Hon menar att även om hälso- och sjukvården fortfarande kommer att vara väldigt centrala i den kommande regionen, så är det också viktigt med infrastruktur och kultur för att människor ska må bra.

– Det här är viktiga frågor oavsett om du är man eller kvinna, bor vid kust eller inland, eller vilken inkomst du har.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.