Ellen Ström repeterar med sina partivänner inför majtåget på fredag Foto: Privat

Vänsterpartiet håller majtåg i World of Warcraft

Uppdaterad
Publicerad

För arbetarrörelsen blir årets första maj firande förstås annorlunda en vår som den här. Men i Umeå tänker medlemmarna ändå tåga tillsammans. Fast i stället för Rådhustorget möter man upp i Prövningarnas Dal (Valley of Trials) i dataspelet World of Warcraft.

Det började som ett lokalt aprilskämt i sociala medier men det spreds snabbt över landet. Inlägget om att arrangera ett första maj tåg i onlinespelet World Of Warcraft har lästs av över 74 000 personer och trycket blev så stort att skämtet till slut blev allvar.

Ellen Ström, Vänsterpartiets ordförande i Umeå, har fått telefonsamtal från människor i hela Sverige som vill vara med på 1:maj tåget.

Coronaviruset i Västerbotten

– Det trillar in fler och fler och nu är vi nog uppe i 250 personer. Det är jättekul. Vi kommer att ha tal i chatten och vi ska också spela upp ett redan inspelat tal med partiledaren Jonas Sjöstedt, berättar Ellen Ström.

I klippet ovan hör du mer av Ellen och kan se bilder från testkörningen av majtåget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet