Foto: Pressbild

Vänsterveteraner i Umeå byter parti – går till MP

Uppdaterad
Publicerad

De tidigare Vänsterpartisterna Ulrica Edman och Ahmed Hersi byter till Miljöpartiet. Ingen av dem uppger att de har några planer på att kandidera till några tyngre poster inom partiet.

Vänsterpartiet i Umeås tidigare gruppledare Ulrica Edman och regionpolitikern Ahmed Hersi lämnar Vänsterpartiet. Duon har istället blivit medlemmar i Miljöpartiet. Båda uppger att de inte är på jakt efter några tunga politiska poster inom partiet.

– Om jag får förtroende att stå på en lista kommer jag att göra det, om det är ett sätt att bidra till laget. Men jag går inte in för att ta någon plats, ambitionen är att bidra, säger Edman (MP).

Under dagen har hon lämnat de politiska uppdrag hon haft kvar sedan hon lämnade rollen som gruppledare för Vänsterpartiet i Umeå förra hösten.

– Jag har sagt upp min plats fullmäktige, ett vice ordförandeuppdrag för SKR och jag är inte längre medlem i Vänsterpartiet, säger hon.

Ahmed Hersi har suttit som reionpolitiker på deltid för Vänsterpartiet i två mandatperioder och har för närvarande kvar sina uppdrag i Region Västerbotten. Han har i nuläget inte har några planer på att hoppa av.

– Det är en fråga jag måste fundera kring, men just nu har jag inga planer på att hoppa av uppdragen jag har, säger Hersi (MP).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer