Foto: Privat

Vårmarknad ska lyfta handeln

Publicerad

Under lördagen anordnades årets vårmarknad i Vindeln – för 18:e året i rad. Marknaden brukar locka tusentals besökare och är ett sätt att lyfta ortens handel.

Totalt deltar 60 knallar vid årets marknad i centrala Vindeln. Ortens handlare och butiker bjuder bland annat på godisregn, hoppborg och karusell. Nytt för i år är veteranbilsuppvisningen med cruising genom stan.

– Det händer inte så mycket i Vindeln annars. Vi gör vad vi kan för att underhålla de som bor här och även nya besökare, säger Anders Hagström som är medarrangör.

Enligt honom blev cruisingen ett trevligt och lyckat inslag där 20 veteranbilar och två motorcyklar deltog.

Omkring 3.000 besökare trots regn

Marknaden ordnas för 18:e året i rad och brukar locka 3.000-4.000 besökare.

– Vi har inte så många butiker kvar. Vi har en cykel- och fritidsbutik, klädbutik, blomsteraffär, skobutiker och några pizzerior, säger Anders Hagström.

Vädret visade sig inte riktigt från sin bästa sida då hela förmiddagen bjöd på regn. Men trots det uppskattar arrangören att marknaden haft omkring 3.000 besökare under dagen.

– Regnet gjorde det svårt så många stannade nog hemma i dag, säger Anders Häggström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.