Norsjö kommun uppmanar nu allmänheten till extra uppmärksamhet kring ensamma äldre och andra utsatta grupper i värmen. Foto: TT

Värmen: ”Ensamma äldre behöver tittas till av grannar och anhöriga”

Publicerad

Med tanke på den rådande värmeböljan går Norsjö kommun ut och uppmanar allmänheten att hålla lite extra koll på de äldre som bor ensamma.

Ida Lundström är enhetschef på äldreomsorgen i kommunen och har koll på hur värmen kan påverka äldre och andra utsatta grupper. 

– Jag vet att det finns personer som inte har samma tur som våra brukare hos oss. Ensamma äldre i samhället behöver grannar och anhöriga som tittar till, det gäller överallt, säger hon till SVT. 

Hur fungerar ert arbete på äldreomsorgen i värmen? 

– Det är varmt för alla. Vi påminner varandra hela tiden att se till att brukarna har det så bra som möjligt, att de har vätska och inte för mycket kläder. Sedan får vi även påminna varandra om att ta hand om oss själva. Man glömmer lätt bort sig själv när man hjälper andra hela tiden. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.