Foto: SVT

Bostadsbolaget om branden: ”Värre än vi trodde”

Uppdaterad
Publicerad

Den lägenhet som totalförstördes i en misstänkt mordbrand i Kåge på nyårsnatten har gjort att hela hyreshuset är rökskadat och samtliga boende har fått evakueras – på obestämd tid.
– Det är värre än vi trodde först, säger Åsa Andersson, VD för bostadsbolaget Skebo.

Rökskadorna till följd av den misstänkta mordbranden i Kåge på nyårsnatten var värre än vad man trott under gårdagen, och samtliga boende i husets tolv lägenheter är nu evakuerade.

– Framför allt en är helt utbränd, sen är det en till som är väldigt, väldigt illa däran. I går trodde vi det skulle gå ganska fort med de övriga tio lägenheterna, men nu får jag höra idag att det är lite värre än vi trodde först, säger Åsa Andersson.

Bor hos släktingar och bekanta

Alla de boende som har evakuerats har enligt Skebo kunnat lösa tillfälligt boende på eget håll.

– De är hos bekanta och släktingar, och sen har vi en person som har fått flytta in på vård- och omsorgsboendet här i Kåge. Det bor ganska många äldre i det här huset.

Enligt Skebo finns det framöver eventuella möjligheter för de drabbade att bo tillfälligt i hus med rivningskontrakt i Kåge, om arbetet skulle dra ut på tiden.

– Vi kommer träffa försäkringsbolaget idag och försöka skaffa oss en bild av omfattningen av saneringsarbetet. Men i dagsläget har vi jättesvårt att säga när vi tror att det kan vara klart, säger Åsa Andersson.

Misstänkt inte häktad

Den man som sitter anhållen misstänkt för mordbrand har ännu inte häktats.

– Jag har fram till på lördag på mig att begära honom häktad, säger åklagare Marie Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer