Nooshi Dadgostar (V) Foto: Henrik Montgomery/TT

Västerbotten nominerar Nooshi Dadgostar

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två distrikt – Gotland och Västerbotten – ställer sig bakom favoriten Nooshi Dadgostar i valet till ny partiledare efter Jonas Sjöstedt.

Vänsterpartiets distriktsordförande på Gotland, Peter Barnard, säger att distriktsstyrelsen fattade ett enhälligt beslut om att nominera Dadgostar.

– Vi tycker att dels är hon en kunnig politiker, hon är väl insatt i frågor och Vänsterpartiets politik, hur vi vill att det ska vara. Sedan har hon varit med under hela uppbyggnadsprocessen med Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson. Det känns som att hon är beredd att fortsätta på den linjen, och den har visat sig vara väldigt framgångsrik, säger Barnard

Även Västerbotten fattade ett enhälligt beslut om att nominera Dadgostar sedan styrelsen frågat partiföreningarna om råd, enligt distriktsordförande Daniel Johansson.

Hon sitter i riksdagen och är en ung kompetent kvinna som man känner förtroende för. Det har förekommit andra namn också ute i partiföreningarna, som exempelvis Ulla Andersson och Tamara Spiric, men eftersom alla dessa har valt att inte kandidera ställer man sig bakom Dadgostar, säger Johansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer