Arkivbild. Foto: SVT

Västkustföretag bygger batterifabriken i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart. Det blir göteborgsbaserade företaget Logistic Contractor, kallat LC, som får uppdraget att bygga Northvolts batterifabrik i Skellefteå.

Totalt är det mer än 100 000 kvadratmeter basbyggnad som ska sättas upp på det jättelika området öster om stan och enligt företaget kommer upp till 200 personer att jobba med bygget av själva skalet till batterifabriken.

– Det känns fantastiskt positivt att vi får uppdraget när ett av Sveriges största industriprojekt ska uppföras, skriver vd Anders Bothén i en första kommentar.

Företaget LC har specialiserat sig på stora logistikanläggningar, och har ungefär 40 anställda. Dotterbolag finns både i Norge och Danmark.

Bolaget ingår i Wästbygg som har kontor i Göteborg, Borås, Varberg, Stockholm, Jönköping och Malmö. Bolagsgruppen har enligt egna uppgifter 270 anställda och en omsättning på 3,6 miljarder kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.