Annika Andersson (C), kommunalråd i Vilhelmina, har polisanmält att hon utsatts för ofredande. Foto: SVT

Vilhelminas kommunalråd polisanmäler ofredande

Uppdaterad
Publicerad
Vilhelminas kommunalråd Annika Andersson (C) har polisanmält att hon blivit utsatt för ofredande. Det skriver hon på sociala medier.

Efter höstens val stod det klart att Centerpartiet gjort ett mycket lyckat resultat i Vilhelmina och Annika Andersson tog över som kommunalråd.

Men det finns en betydligt tyngre sida av jobbet som politiker.

På sina sociala medier har Andersson nu delat med sig av en polisanmälan hon gjort gällande ofredande hon ska ha utsatts för.

”Jag läser ofta att politiken bara skor sig själv och så vidare. Tyvärr är baksidan av jobbet ofta ganska mörk”, skriver hon.

Eskalerat efter valet

Sedan Andersson tillträdde som kommunalråd efter höstens val har ofredandena eskalerat och hon har kontaktats veckans alla dagar och på dygnets alla timmar.

– Jag borde ha polisanmält detta tidigare, det har tagit mycket ork och fokus, säger hon och fortsätter:

– Det handlar om väldigt kränkande telefonsamtal, mail, textmeddelanden och sociala medier. Alla tänkbara kontaktvägar man idag kan nå en person och det har skett 24-7. Det här är en tråkig baksida och förutom politiken så är jag en vanlig person, en småbarnsmamma, och jag tycker att man ska kunna hålla de isär de rollerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer