Foto: Andreas Jakobsson

Villa övertänd på Solsidan i Lycksele

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid kom larmet om en fullt utvecklad villabrand på Ponderosavägen i Lycksele. Villan går inte att rädda och räddningstjänsten har riktat in sig på att rädda intilliggande byggnader – som tycks ha klarat sig. Ingen person har behövts föras till sjukhus i samband med branden.

Larmet om branden inkom 12.19 på onsdagen. Räddningstjänsten är framme på platsen och har meddelat till SOS att det brinner genom taket och att villan är helt övertänd.

– Inriktningen nu är att skydda garaget, bostadshuset är övertänt och går inte att rädda. Ingen person ska ha befunnit sig i huset, säger Jan Fransson, räddningschef i beredskap.

Ingen kom till skada

Ambulansen som larmades till platsen har återkallats utan att någon person ska ha åkt med.

Polis var på plats, men har lämnat.

Ingen misstänkt

Finns det någon misstanke om brott?

– Vi vet inte vad som har har startat branden. Det är det som polisen ska utreda. Det finns ingen misstänkt just nu, förklarar Maria Linné, kommunikatör vid polisens ledningscentral region nord.

Vid 18-tiden meddelar Jan Fransson, som är räddningschef i beredskap i inlandet, att räddningstjänsten jobbar med eftersläckning.

– Garaget har klarat sig, så det är lugnt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.