Polisen utreder händelsen och misstänker att branden är anlagd. Foto: Räddningstjänsten

Villa övertänd utanför Nordmaling – två personer fick söka vård

Publicerad

Två personer fick uppsöka sjukvård efter en villabrand i Brattsbacka utanför Nordmaling på tisdagen. Polisen utreder händelsen som mordbrand eftersom de misstänker att den anlagts.

Larmet kom in klockan 10.35 på tisdagen och villan var övertänd när räddningstjänst anlände till platsen.

SOS Alarm uppger att ambulans har lastat en person till sjukvård. Enligt polisen ska denne ha ådragit sig rökskador från branden. Ytterligare en person har förts med ambulans med skadeläget för denne är okänt.

Räddningstjänsten uppskattar att släckningsarbetet kommer pågå ungefär fram till 15-tiden.

– Det har lugnat ner sig lite grann nu. Vi har kunnat förhindra spridning till angränsande byggnader och skog, berättade Curt Byström, räddningschef, vid 12:30-tiden.

Polisen misstänker mordbrand

Polisen meddelar att omständigheter kring branden gör att man misstänker att den kan ha varit anlagd och har inlett en förundersökning gällande mordbrand.

Villan har spärrats av och en brottsplatsundersökning ska genomföras när räddningstjänsten bedömer att en sådan är möjlig. Polisen ska även hålla förhör med ett antal personer angående branden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer