Under natten mot torsdagen brann en villa på Haga ner till grunden. Polisen utreder det som mordbrand. Foto: Melker Karlberg

Villabrand i Umeå – bedöms som mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Omkring klockan 23.20 under onsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en villabrand på Haga i Umeå. Branden var fullt utvecklad när de anlände till platsen. Nu säger polisen att de bedömer händelsen som en mordbrand.

Räddningstjänsten fokuserade sina insatser på att släcka och att hindra att branden  skulle sprida sig till någon av de intilliggande villorna. Det finns inga uppgifter om att någon ska ha befunnit sig inne i huset.

Senare under natten gör polisen bedömningen att det troligtvis är fråga om en mordbrand. De har ännu inte kunnat bekräfta att huset varit tomt. Bland annat har de samtalat med fastighetsägaren och knackat dörr i området för att söka efter eventuella vittnen. Polisen kommer även genomföra en teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.