Målgång i Vännäsby 2016 med Björksele SK. Foto: Vindelälvsloppet

Vindelälvsloppet blir dagsstafett – riskerar att ställas in

Publicerad

Det är väldigt få som anmält sig till Vindelälvsloppet i år. Arrangörerna gör nu ett sista försök att få in anmälningar genom att förändra tävlingen – lyckas man inte ställs det klassiska loppet in.

Det är bara ett lag och två personer som anmält sig till Vindelälvsloppet som arrangeras den 12-15 juli. Arrangörerna har därför beslutat att göra om loppet till en dagsstafett i hopp om att rädda tävlingen.

– Om satsningen lyckas återstår att se, anmälan till Vindelälvsstafetten behöver vi senast 17 juni för att vi ska hinna med alla förberedelser, och måndag kväll 18 juni beslutar vi i styrelsen om arrangemanget blir av eller inte, säger Leopold Sjöström, från Vindelälvsloppets IF.

Vindelälvsstafetten, som tävlingen nu ska kallas, går av stapeln 13 juli. Det blir en dagsetapp mellan Ammarnäs och Sorsele för lag med enbart löpare eller lag med både löpare och cyklister.

Arrangörerna hoppas också kunna köra en halvmara mellan Ammarnäs-Kraddsele samma dag. Vindelälvsloppet arrangeras av Vindelälvsloppets IF med stöd av Vindelälvskommunerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.