Så här såg målgången ut när loppet arrangerades 2016. Foto: Vindelälvsloppet

Vindelälvsloppet riskerar att ställas in

Uppdaterad
Publicerad

Det är bara två personer som har anmält sig till Vindelälvsloppet. Det klassiska loppet riskerar nu att ställas in.

Vindelälvsloppet har arrangerats sedan 1984 men har förändrats en hel del sedan dess. Men har tidigare tagit en paus under några år. I år riskerar loppet att ställas in eftersom bara två personer anmält sig.

– Det känns lite nervöst. Det är bara knappt två veckor kvar av anmälningstiden, så vi hade nog hoppats på fler anmälningar i dagsläget. Det är naturligtvis oroande och samtidigt överraskande med tanke på alla valmöjligheter, säger Leopold Sjöström, från Vindelälvsloppets IF.

”Vi kämpar på”

Men arrangörerna har inte gett upp ännu och försöker på olika sätt att ragga fler deltagare.

– Vi kämpar på. Folk bestämmer sig sent. Vi har gått ut på sociala medier och hört av oss till de nätverk vi har. Det finns intresse för maratondistanserna och enstaka dagsetapper, och fjolårets cykellopp, Bike Vindelälven, återkommer och kanske utökas med fler alternativ. Vi är flexibla och anpassar oss beroende på intresset, säger Leopold Sjöström.

Fakta Vindelälvsloppet

Den 12-15 juli arrangeras Vindelälvsloppet.

Stafettlagen kan välja mellan 1, 2, 3 eller 4 dagsetapper, antingen bara löpning eller kombinationen löpning och cykling.

Man kan också delta individuellt i halvmaraton Ammarnäs-Kraddsele och helmaraton Vindeln-Vännäsby och cykelloppet Sorsele-Blattnicksele.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.